вторник, 13 марта 2012 г.

В Україні з’явився онлайн-інструмент для відстеження тендерів. +ВІДЕО

Напевне ви здогадуєтеся, звідки у столиці стільки розкішних машин, а під Києвом - стільки дорогих маєтків. І перші і другі часто належать не лише бізнесменам, а бідним як церковні миші державним чиновникам, що на свою копійчану зарплатню ледь визбирують на опалення подібного житла. "Сидіти на бюджетних потоках" - фраза, яку знають у нас дуже добре. Приблизне значення - те ж саме, що й "схопити бога за бороду", тобто вища стадія успіху в політиці/бізнесі.

Українські новатори - сайт texty.org.ua, який уже радував нас візуалізацією бюджету та іншими новинками - тепер розробив онлайн-інструмент для відстеження державних закупівель. Ось він.

З нього можна дізнатися багато цікавого на тему держзакупівель, і уявити собі ту гору грошей, які проходять крізь нього щомісячно. Станом на 12 березня 2012 року це 736 мільярдів гривень, починаючи з 2008 року.

Це зручний інтерфейс до даних, які були опубліковані у "Віснику державних закупівель" починаючи з 2008 року.

Кожен бажаючий може дослідити, скільки коштів було витрачено на держзакупівлі за певний період часу, яке відомство і скільки витрачало за обраний відрізок часу, які компанії вигравали найбільші тендери, як в цілому так і по галузях.

Коротке відео з інструкцією, як буде працювати інтерфейс:

На сайті texty.org.ua також - аналіз того, що вже вдалося дізнатися  за допомогою програми.

Ви можете робити і власні дослідження.
Як ми...








Ми звертаємося до наших читачів і дуже просимо поширювати інформацію про http://z.texty.org.ua та про закупівлі загалом, тому що перший крок для того щоб щось почати змінювати - це дізнатися про проблему.

За останніх декілька років тема державних закупівель вийшла у публічне обговорення, наприклад завдяки скандалам з Тендерною палатою, або внаслідок діяльності журналістів проекту "Наші Гроші".

Публікація:
http://infoporn.org.ua/materials/news/V_Ukraini_zyavivsya_onlayn-instrument_dlya_vidstezhennya_tenderiv_+VIDEO/49147

Комментариев нет:

Отправить комментарий